Jelenlegi hely

Weboldal készítés ingyen

Weboldal készítés ingyen

 

Ingyenes weboldal készítés lépésről lépésre.

Az internetes megjelenés egy cég életében manapság alapvető dolog, viszont ennek költsége rengeteg kisvállalkozásnak felvállalhatatlan anyagi terhet jelent. Ezért mi segíteni szeretnénk abban, hogy miként készíthető el egy weboldal ingyen.

Leírjuk ennek előnyeit és buktatóit.

Ingyen weboldalkészítés természetesen csak úgy lehetséges, ha maga a cég készíti el saját alkalmazottal (ez már nem ingyen van) a weboldalt és azt egy ingyenes tárhelyszolgáltatóhoz tölti fel.

Weboldal készítés ingyen első lépése.
Mivel a honlapok tartalmait ajánlatos folyamatosan frissíteni (akciók, kedvezmények, új termékek), ezért érdemes egy un. tartalomkezelő CMS rendszert választani, mellyel könnyedén tudunk tartalmakat hozzáadni. Ezeknek van egy adminisztrációs felülete, melyre belépve frissíthető a weboldal. Javaslom töltsön le legalább 3 rendszert és ismerd meg a működésüket. Ez alapján válassza ki, melyik a legmegfelelőbb. Tehát válasszon egy tartalomkezelő rendszert és tanulja meg annak működését, amennyire csak tudja.

Weboldal készítés ingyen második lépése.
Tanulja meg a HTML és CSS nyelveket úgy, hogy azzal kialakíthatja a weboldal Önnek tetsző kinézetét. Fontos, hogy responsive legyen.

Weboldal készítés ingyen harmadik lépése.
Keressen egy ingyenes tárhelyszolgáltatót és ott hozzon létre egy adatbázist. A weboldal fájlokat töltsse fel FTP-n keresztül. Fontos, hogy megbízható szolgáltató legyen, mert mennyire „ciki” az, ha megadja a weboldala elérését partnereinek, üzlettársainak és az nem működik.

Weboldal készítés ingyen negyedik lépése.
Keresőoptimalizálás, statisztika...stb.

Nagy vonalakban ennyiből áll az ingyenes honlapkészítés.

Az ingyenes honlapkészítésnek azonban vannak hátrányai is, méghozzá rengeteg!

Ingyenes weboldalkészítés hátrányai.

- Ahhoz, hogy egy alap számítógépes ismerettel rendelkező ember eldöntse, hogy számára melyik a megfelelő rendszer, legalább 1év tapasztalat kell.
- Maga a rendszerek megtanulása szintén legalább 1 év.
- A HTML és a CSS általában 1 év alatt elsajátítható.
- Az ingyenes tárhelyszolgáltatók kiválasztása és tesztelése inkább gyakorlati feladat, tehát tapasztalat.
- Az ingyenes tárhelyszolgáltatóknak a két legnagyobb hátránya, hogy a weboldalra idegen reklámokat tesznek, valamint a domain név tartalmazza a szolgáltató nevét is. Ezek finoman szólva komolytalanná teszik partnereink szemében a fáradságos munkával elkészített weboldalt. Például egy import/exportal foglalkozó cég honlapján rendkívül csúnyán mutat a már jól ismert kishas-nagyhas reklám.
- Ha a weboldalra több fejlesztés és funkció kell, akkor feltehetően azt már az ingyen tárhely memória hiányában nem tudja kiszolgálni.
- A tartalomkezelő rendszereket időközönként frissíteni kell. Ezt a honlap kezelője egyáltalán nem tudja, vagy hibásan csinálja meg. Ezzel mentés hiányában „eltűnik az ingyen honlap” és ezzel a több éves munka is.
- Nincs céges e-mail cím. info@domainnév.hu

Mindezeket összefoglalva ha megnézzük a ráfordított időt és a rengeteg munkát, akkor bőven megtérül ha honlapkészítő céggel csináltatunk egy weboldalt.